Slik skapte de drømmeboligen med lokalt design

Familien på tre flyttet fra enebolig på Kvaløya til designdrøm i Norrøna Boligpark.

Det første du legger merke til idet du skritter over dørstokken hos Bent, Erlend og hunden Taxi, er den delikate Chevron-parketten som pryder gulvet i familiens nye «townhouse»-bolig i Norrøna Boligpark.

– Det skal sies at det ikke var enkelt å få tak i. Norgesgulv presenterte oss til slutt for en leverandør som er kjent for å levere parkett til de kongelige. Vi har påkostet boligen en del for å få det uttrykket vi ønsker. Det har vært en lang prosess hvor alle detaljer er nøye gjennomtenkt, forteller Bent og Erlend.

Fra enebolig til «townhouse»

I 2012 bygget de sitt første hus på Strand på Kvaløya. Den gangen dro de mange viktige erfaringer som ble verdifulle for prosessen i Norrøna.

– Nå som vi skulle inn i Norrøna var vi kjent med hvordan en slik prosess fungerer, og vi var veldig klare på hvilke valg vi skulle ta for å få drømmeleiligheten. Vi har blant annet byttet ut mange av standardvalgene, blant annet trappen, kjøkkenet og gulvet, sier Erlend.

– Vi har droppet en gang oppe og heller fått større soverom med plass til garderobe og dør ut til balkongen rett fra soverommet. Vi har sorte detaljer på alt av det elektriske, samt at vi har byttet ut dusj med badekar samt fliser og detaljer på badet. Alle veggene er også malt i farger vi nøye har valgt ut, forklarer paret.

Lokalt design

Hele boligen bærer preg av et design av høy kvalitet og tidløshet. Både Bent og Erlend er opptatt av å handle lokalt, og derfor har de tatt seg god tid til å finne de riktige lokale leverandørene.

– Vi har funnet det meste av møbler og interiør hos Hos Haakon og Kiil. Det har vært en lang prosess, men nå begynner vi å komme på plass. Men det tar tid å bygge et hjem, sier de.

I hele 4–5 år har de jaktet på det perfekte salongbordet.

– Nå har vi endelig kommet i mål. Det ble i utgangspunktet designet for den japanske ambassaden i Paris av Charlotte Perriand i 1969. Det er noe vi er veldig fornøyd med. Det er en god blanding av dedikasjon for design og ubesluttsomhet. Tidløst design av god kvalitet er viktig for oss, sier interiørentusiasten.

En omfattende tilvalgsprosess er endelig ved veis ende, og familien ser frem til å nyte sin første vinter i Norrøna Boligpark.

– Det har helt klart vært en fin prosess, og finishen på jobben som er gjort er veldig bra. Vi har svært lite å klage på når det kommer til det byggherren har levert. Vi har gjort mange endringer og hadde mange ønsker som de har etterkommet, sier Bent og Erlend.

«Når du kjøper ditt nye hjem i Norrøna Boligpark, ønsker vi at du skal få muligheten til å gjøre tilpasninger. Gjennom en strukturert tilvalgsprosess får du derfor flere valgmuligheter for interiør.»

Se tilvalgene her

Del denne nyheten med dine kjente og kjære

Facebook
LinkedIn
E-post
Print