Kirsti og Robert oppfylte drømmen i Norrøna

Da alle tre døtrene var flyttet ut, bestemte Kirsti Eliassen og Robert Myrvang seg for å selge eneboligen i Tromsdalen og flytte til Tromsøya og inn i leilighet.

Etter en liten tur innom Strandkanten, flyttet de i sommer inn i Norrøna Boligpark da byggetrinnet Balder sto ferdig.

– Vi har tre døtre som alle har stiftet egne familier. Eneboligen på over 200 kvadratmeter ble altfor stor for oss. Hva skal man bruke alt arealet til?

Ny leilighet uten vedlikehold

Derfor var det en glede å flytte inn i nøkkelferdig leilighet i Norrøna.

– Vi mollkoser oss. Det er veldig deilig å flytte inn i ei helt ny leilighet. Spesielt når det gjelder det utvendige vedlikeholdet. Vi slipper å måke snø når man skal inn og ut av bilen, og det er fullt av sørpe i avkjørselen fra brøytebilen. Vi er også positivt overrasket over kvaliteten i prosjektet, sier Kirsti Eliassen.

– Var det ikke vemodig å flytte fra nabolaget og hjemmet sitt over så mange år?

– Det er klart at det er vemodig, men det var egentlig ikke et så vanskelig valg. Vi måtte donere bort litt ting som vi ikke hadde behov for til jentene. I tillegg har vi et hus i Dåfjord, så vi har virkelig fått bruk for tingene, forklarer Robert Myrvang.

Gode gamle naboer i Tromsdalen er erstattet ut med nye naboer i Marmælen.

– Det som er litt artig er at alle i blokka vår flyttet inn samtidig. Det gjør det enklere å bli kjent med hverandre. Mange er også på samme plass i livet som oss, forteller Kirsti.

Paret bor i en 90 kvadratmeters stor leilighet, men har utnyttet rommene godt.

– Det er stort nok. Vi forsøker å ha smarte løsninger på ting. Vi har «jukset» litt i noen rom. Det som egentlig var en bod har vi laget kontor av, samt fått inn fryseskap og annen lagring. Et av gjesterommene er gjort til bibliotek med sovesofa. Skyvedøren sørger for at rommet får god kontakt med stua, forklarer de entusiastisk.

Markterrasse på plan 1

Foreløpig stortrives de på plan 1 i bygget, hvor de har tilgang til egen markterrasse med sol på formiddagen og vinterhage som gir sol hele ettermiddag og til langt ute på kvelden.  

– Vi er så ferdig med å bo høyt. Her har vi utgang til plenen vår på østsiden, og utsikt på vestsiden. Det er helt utrolig for oss. Det var akkurat det vi var ute etter. Vi flyttet inn i sommer, og plantet hekker og busker. Vi er spente på hvordan det blir til sommeren, smiler paret.

Robert jobber på UiT, mens Kirsti er allmennlege i Tromsø sentrum.

– Det er veldig praktisk. Jeg sykler, går eller kjører til jobb. Jeg kan bruke ski også, selv om jeg fortsatt ikke har gjort det, kan jeg tenke meg å prøve det, sier Robert.

– Jeg går for det meste, og får trim i bakkene, smiler Kirsti.

Begge er aktive i TUIL Friidrett og trener tre ganger ukentlig.

– Vi holder kontakten med Tromsdalen og miljøet der på den måten, og det er vi veldig glade for.

Kontakten holder de også med barna og barnebarna, som nå har kommet nærmere etter at de flyttet til Norrøna.  

– To av døtrene våre bor rett ned i bakken. De bare går opp med barnevognene når vi skal passe dem. Veldig praktisk, smiler de stolte besteforeldrene.

Trygt og enkelt

Norrøna Boligpark selges av DNB, og sammen fokuserer vi på å gjøre boligreisen så trygg og enkel som mulig.

DNB tar seg av alt fra finansiering, salg, rådgivning og oppfølging både før, under og etter byttet av bolig.

Utbyggeren Frabene bistår med rådgivning, interiørdesigner og tilvalg, gratis flyttevask samt dekning av rentekostnader.

– Hva innebærer dekning av rentekostnader?

– Vi fjerner nå det meste av risikoen du føler på, gjennom at vi dekker rentekostnadene på din nåværende bolig fra overtakelse av den nye og frem til du har solgt den gamle. Forutsetningen er at du legger nåværende bolig ut for salg minimum fem måneder før overtakelsen av den nye. Vi dekker da renteutgiftene på den nåværende boligen med inntil 10 000 kr pr. måned i inntil åtte måneder etter overtakelse av den nye boligen, sier Roger Fagerheim i Frabene.

Her får du oversikt over ledige boliger i Norrøna Boligpark.

Del denne nyheten med dine kjente og kjære

Facebook
LinkedIn
E-post
Print