Kirstens råd for å skape et hjem av nye leiligheter

Kirsten Nystad, interiørkonsulent i Kin Up North, lever av å skape trivelige hjem. Her deler hun noen av sine viktigste erfaringer.

Lyssetting er noe av de første Nystad tar tak i når hun innleder boligprosjekter.

– Et godt hjem tenker jeg kan bestå av en blanding av nytt og de tingene du selv er glade i. Det kan være noen elementer, som belysning, som trekker opp «glam»-faktoren. Vi må ikke glemme å ha litt «glam» i hverdagen. Lamper er smykkene i rommet, sier Nystad.

Toppleiligheten i Norrøna

Interiørkonsulenten har et tett samarbeid med flere av interiørbutikkene i Tromsø, og har blant annet innredet toppleiligheten i Norrøna Boligpark.

– Leilighetene i Norrøna Boligpark har store vinduer for innslipp av naturlig lys og en unik utsikt mot fjellene på Kvaløya og omegn. Det viktigste for meg når vi startet prosessen med denne toppleiligheten var å skape leiligheten om til et hjem. Helt fra råvegger og ned i detaljnivå.  Hvordan vil lyset fra de ulike vinduene spille inn i rommet?

– Fargevalgene ble gjort med tanke på å hente litt av fargespillet ute med inn. Her er stikkordene midnattssol, himmel, hav, snø og vinternatta.

Fra hus til leilighet

I takt med at livssituasjonen endrer seg velger flere å bytte ut sin større enebolig til fordel for litt mindre leiligheter – gjerne over ett plan.

– Å gå fra et stort fleretasjes hus til en mindre leilighet kan ofte by på noen utfordringer. Man har gjerne endel møbler og elementer man ønsker å ta med seg videre. Hvordan disse skal integreres til det nye hjemmet lurer mange på, sier Nystad.

– Mine tips for «downsizing» er å skape mest mulig luft til de mindre rommene. Det kan være at møblene ikke blir for tunge i uttrykket, gjerne har spinkle ben, vegghengte reoler, og at man lager en helhetlig plan på hva som skal inn og måler opp presist, forklarer hun entusiastisk.

– Tekstiler tilbake for fullt

Nystad forteller videre at tekstiler nå nærmest opplever en renessanse i norske hjem.

– Tekstiler er tilbake for fullt. Vi kan gjerne ha et minimalistisk hjem, men det skal være teksturer og tekstiler. Det kan være tunge velourgardiner, spesialsydd fra tak til gulv. Deilige puter, pledd og gulvmatter. Her kan man leke seg med de fargene man liker best, utdyper hun.

– Som et hvitt lerret

Som interiørkonsulent jobber hun bredt med alt fra fargevalg, møblering, belysning, avskjerming, fliser, gulv, bad og kjøkken.

– Å jobbe med nybygg inspirerer meg. Det er som et hvitt lerret. Her kan vi leke oss med fargevalg, tapeter, puter/gardiner, møbler og ikke minst belysning. Det er også gøy å utfordre kundene litt på fargevalg og løsninger. Jeg personlig er veldig glad i detaljer. Det må være en fin «finish» på produktene. Kanskje er det en god historie bak?

To gratis timer rådgivning med Kirsten

Når du kjøper leilighet i Idunn, tilbyr vi deg to timer gratis rådgivning med interiørkonsulent Kirsten Nystad fra Kin Up North. Kirsten har allerede stylet flere av leilighetene i de tidligere byggetrinnene i Norrøna Boligpark, og nå kan hun hjelpe deg med råd slik at du får din leilighet akkurat slik du vil ha den.

Trykk for å se hvilke leiligheter vi har ledige i Norrøna Boligpark

Del denne nyheten med dine kjente og kjære

Facebook
LinkedIn
E-post
Print