Her møter den første kjøperen den (foreløpig) siste kjøperen i Norrøna boligpark

Alf Leibach (81) ønsker nykommeren Stefan Tajsic (24) velkommen til nabolaget. Dette må du vite om å bo i Norrøna boligpark.

Før første spadetak var satt i jorda i Marmælen i Workinnmarka, kjøpte Alf Leibach (81) leilighet i Norrøna boligpark. Det er fem år siden, og Alf har funnet seg godt til rette i sin 78 kvadratmeter store leilighet med romslig vinterhage, terrasse, gode solforhold og sjøutsikt. Alf er en av de aller første som kjøpte bolig i Norrøna.

Legestudenten Stefan Tajsic (24) kjøpte leilighet i boligprosjektet for noen uker siden, og er hittil siste kjøper. 

 

Vi har fortsatt mange fine leiligheter igjen. Finn din drømmebolig her

 

Innglasset balkong og terrasse

Sammen med Stefan besøker vi Alf for å høre om han har noen erfaringer å dele med den ferske boligkjøperen. Alf ønsker oss velkommen, og viser oss inn i den innglassede delen av terrassen. Det er ettermiddag og tidlig høst, men i uterommet er det varmt og godt. 

– Hvor lenge kan man sitte ute på høsten, lurer Stefan på. 

– Fra mai til september, svarer Alf. 

Alf forteller at han spiser alle middager ute både vår, sommer og høst. Han griller ofte, og drikker vin med venner til sent på kvelden. 

Det er en stund til Stefan kan nyte sin egen balkong. Foreløpig mangler leiligheten hans både dører, vinduer og vegger. Planlagt innflytting er april neste år. 

Stefan er nysgjerrig på hvordan det blir å flytte inn, og er positivt overrasket over uterommet hos Alf. De kommende naboene snakker om varmelamper, strømuttak og de store glassveggene som kan dras til side på varme sommerdager. 

– Dette er enda bedre enn jeg forventet meg, sier han om Alf sin innglassede terrasse, og forteller han også får det samme. Bare en del mindre, legger han til. 

På terrassen hos Alf har det blitt mange grillmiddager i sommer. Stefan gleder seg til han kan grille på sin egen balkong.

 

Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet

Både Alf og Stefan valgte Norrøna først og fremst på grunn av beliggenheten. Alf liker å sykle og gå tur, og bruker lysløypa flittig. I tillegg er det kort vei til både sentrum og Jekta. Alf spaserer gjerne ned til byen. Han bruker sjelden bil. Hvis man ikke vil gå, går det alltid en buss, sier han. 

Stefan er vokst opp i Workinnmarka, like ved Norrøna. Han er glad i området og setter pris på å ha naturen like utenfor døra. Stefan liker også å sykle, gå på ski og løpe. Et annet pluss er kort vei med sykkel til UiT, der han går andre året på legestudier.

– Nærheten til det meste er helt klart en stor grunn til at jeg valgte nettopp Norrøna, sier Stefan. Alf er enig.

 

Norrøna tar form

Vi forlater leiligheten til Alf, og går ut i bakgården. Da Alf flyttet inn var Norrøna en byggeplass, men nå begynner boligparken å ta form. Store grøntområder, barn på lekeplassen og fylte sykkelstativer vitner om at folk lever sine liv her. 

Nå bygges de to siste trinnene, av totalt ni boligblokker. Stefan skal bo i det åttende 

Alf forteller at det er en god blanding av beboere her, både barnefamilier, unge og pensjonister. Han forteller om et sameie som fungerer kjempebra, og en velforening som tar seg av gressklipping, parkering og snømåking.

 

Norrøna Boligpark vil bestå av ni bygg, men en stor lekeplass midt i

 

Spent på resultatet

Som Alf gjorde for fem år siden, har også Stefan kjøpt leiligheten ut ifra tegninger. Bygget er fortsatt under bygging, men vi har fått lov til å gå inn og se på det som skal bli Stefans leilighet. 

–  Her kan du ta morgenkaffen din, sier Alf, og drar dytter litt på plasten for å se ut på det som skal bli Stefans balkong. Her blir det sol fra tidlig morgen og langt utover ettermiddagen. 

Stefan er nysgjerrig på prosessen fremover. Blir alt ferdig i tide? Blir ting som forventet? Kommer han til å plages av støy fra fly som letter og lander? Alf kan berolige Stefan. 

– Jeg har virkelig fått god oppfølging. De få gangene det har dukket opp ting – og det har ikke vært mange – så har det gått knirkefritt, sier han. 

Og angående støy sier Alf at han ble positivt overrasket. 

 – Jeg hører ikke flyene når jeg er inne i leiligheten, sier han, og legger til at trelags vinduer skjermer fra lyd utenfra, og god isolasjon sørger for at han hører minimalt med lyd fra naboleilighetene.

Stefan ser ut over det som skal bli hans egen innglassede balkong. Alf deler erfaringer.

 

Boligeier for første gang

Det er bare noen uker siden Stefan skrev under kjøpekontrakten. Han forteller om en sommer med mye scrolling på Finn.no, og flere visninger. Til slutt falt valget på Norrøna. 

Stefan synes det er stas å få være med fra starten, og få være med på å bestemme hvordan resultatet skal bli. Det har kostet litt, men han er sikker på at det er verdt investeringen. 

– I hvert fall verdt det i trivsel, ler han, og sier at han gruer seg litt til å begynne å betale på lånet. Han er forberedt på en del jobbing ved siden av skolen. 

– Men jeg kommer ikke til å angre når jeg går inn her, sier han, og tar en siste runde rundt i det som skal bli hans første, helt egne leilighet.

 

Godt naboskap

Vi  går ut i bakgården igjen. Her er det barn på lekeplassen. En beboer med hund er på vei ut på løpetur. Alf hilser og slår av en prat med alle. 

– Det var skikkelig bra hjemme hos deg, sier Stefan og retter seg mot Alf. Håper det blir like bra hos meg. 

– Det blir det helt sikkert, sier Alf. Gi et lite vink når leiligheten er ferdig, så kan vi ta et glass vin! 

– Absolutt!, svarer Stefan. 

Vi vinker farvel til Alf, og slår følge ut av området med Stefan. På veien ber om telefonnummeret til Alf. 

– Jeg holder alltid det jeg lover, avslutter Stefan, før vi tar farvel ved parkeringsplassen. 

 
Vil du bo i Norrøna Boligpark? Se vår boligvelger her

Del denne nyheten med dine kjente og kjære

Facebook
LinkedIn
E-post
Print