Fra enebolig til leilighet: – Det beste vi har gjort

Mona Schjetne hadde ikke sett for seg at hun og mannen skulle flytte fra enebolig til leilighet. Det endret seg da Norrøna ble bygget.

Hun vokste opp i Workinnmarka. Fra leiligheten sin i Norrøna kan hun nå se bort på barndomshjemmet og området hvor hun lekte som barn.

– Rett her nede var det skog før, hvor vi pleide å være masse unger og gå på ski, forteller Mona og peker på området nede i bakken fra altanen sin.

Hun og mannen Jørn Eirik har tidligere bodd i enebolig på Tuftebakken sammen med sine to barn. Da ungene flyttet ut, solgte de huset. Vinteren 2019 flyttet de inn i 4.etasje i Frigg.

– Det var som å flytte hjem igjen, sier Mona.

Mona og Jørn Eirik setter pris på gode solforhold, sentral beliggenhet og sykkelavstand til jobb fra Norrøna.

– Det beste vi har gjort

I utgangspunktet var Mona fast bestemt på at hun ikke ville flytte i leilighet. Da Norrøna Boligpark ble annonsert, snudde hun. Øyeblikket hun fortalte det til Jørn Eirik husker hun godt. Han malte huset da hun ringte og fortalte at hun ville kjøpe leilighet i Norrøna.

– Han ble så forfjamset at han mistet telefonen fra der han sto i stigen og knuste den, forteller Mona lattermildt.

Jørn Eirik hadde hatt lyst til å kjøpe leilighet en stund. Å bo i leilighet innebærer mindre vedlikehold enn en enebolig. På vinteren slipper du snømåking. Du får innendørs parkering og heis direkte fra garasjen. Og på sommeren trenger du ikke tenke på å male huset.

– Kjøp! sa han. Kjøp, gjengir Mona ivrig.

De vurderte aldri noe annet enn Norrøna, og angrer ikke et sekund på at de valgte å flytte inn i et nytt hjem. 

– Vi hadde 20 flotte år i huset i Tuftebakken, men jeg savner det ikke. Det å flytte hit er noe av det beste vi har gjort og vi stortrives, sier hun.

Berit er glad for å ha nabo Berit Haugan rett over gangen. De går ofte turer sammen til Prestvannet, Charlottenlund eller i lysløypa, som bare er et steinkast unna.

Det gode naboskapet

Mona og mannen har to barnebarn som elsker å leke både inne og ute når de er på besøk. 

– Jeg har sagt til det eldre paret som bor under oss at de må si ifra om det blir mye støy av tramping og løping over gulvet, men de synes det er fint å høre på at det er liv i blokka, forteller Mona.

Rett over gangen bor Berit Haugan. Hun flyttet inn sommeren samme år som Mona og Jørn Eirik. Berit har vokst opp sammen med Jørn Eirik på Mortensnes, og kjenner paret godt. 

– Dette er et stille og rolig område, men det er samtidig alltid noe å finne på. Vi er sosiale sammen med naboene og det er utrolig hyggelig, sier Berit.

Mona og Berit prater ofte med de andre som bor i boligparken. Det er god stemning mellom naboene. Her er det plass for alle.

– Et samlepunkt

Flere fra Tuftebakken har også flyttet til Norrøna. Mange av dem har vokst opp i nærområdet i Workinnmarka sammen med Mona. Berit bodde også bare noen gater nedenfor før hun flyttet til Norrøna.

Mona og Berit møter ofte på gamle kjenninger når de er ute og går. Også på denne spaserturen møter de en nabo som sitter ute i solveggen.

– Det blir som et samlepunkt for oss, hvor vi møtes igjen nå som barna har blitt voksne og flyttet hjemmefra, sier naboen fra altanen.

Nå gleder de seg til å se hvem som flytter inn i de siste blokkene.

– Det er alltid spennende med nye folk og nye naboer. Det blir gøy å se hvem de er. Hjertelig velkomne er de uansett, sier Mona med et smil om munnen.

Del denne nyheten med dine kjente og kjære

Facebook
LinkedIn
E-post
Print