Fra enebolig til leilighet: – Derfor lot vi oss friste

Etter 30 år i en større enebolig i Olsgårdlia, tok Bård Flovik og samboeren Marit Tønsvoll «overgang» til leilighet. 

– Vi bodde i en enebolig i 30 år i Olsgårdlia, hvor vi trivdes veldig med vestvendt bolig, endevei, god beliggenhet og ikke minst veldig godt naboskap. Da ungene flyttet ut begynte vi imidlertid å leke med tanken om å flytte til leilighet, sier Bård Flovik. 

Han innrømmer at han og samboeren tenkte seg grundig om før de tok valget. 

– Det man er mest redd for når man flytter fra hus til leilighet, er hvor man skal gjøre av alle tingene sine. Den prosessen var skremmende mentalt, men den praktiske delen løste vi siden vi har hytte, så vi fikk fordelt mye av uteredskaper og verktøy dit. I Norrøna trenger man ikke like mye vedlikehold som man gjør når man har hus. 

Upraktisk med hus for to personer 

Han utdyper videre hvorfor det ble leilighet. 

– Vi lot oss friste da dette prosjektet dukket opp og vi hadde et upraktisk hus for kun to personer etter at barna flyttet ut. For to mennesker på tre etasjer ble for stort for oss. Vi lot oss friste av beliggenheten og utsikten i Norrøna. Det er veldig sentralt, nært sentrum og fine grøntområder, sier Flovik. 

Beliggenhet og utsikt 

Den tidligere TIL-treneren jobber i dag som HR-sjef for Kurbadet Nord-Norges Rehabiliteringssenter på toppen av Tromsøya. 

Med andre ord er arbeidsplassen like i nærheten. Derfor var de også tidlig ute med å sikre seg bopel i Norrøna – hvor de faktisk nå har eid to leiligheter. 

– Vi kjøpte først en mindre leilighet i Odin. Det var i utgangspunktet en investering for ungene. Deretter fikk vi en forespørsel om å leie ut huset for en periode, så vi leide ut et lite år. Da fikk vi muligheten til å prøve ut det å bo i leilighet for å kjenne litt på om vi var leilighetsfolk. Det fant vi fort ut at vi var. Deretter startet vi prosessen med å kjøpe noe som var mer tilpasset vårt behov. Så da dette alternativet dukket opp, slo vi til, samtidig som vi startet prosessen med å selge huset. Så for oss har det vært mye timing for å få alt til å klaffe. 

Gode solforhold 

Han forteller at ingen i familien har angret på at de valgte bort eneboligen til fordel for leilighet. 

– Vi er veldig fornøyde med leiligheten vi har og beliggenheten. Vi har en veranda på baksiden sørover hvor vi har solen til i 13–14-tiden, og så når den inn hos oss på framsiden i 15-tiden. Vi har en stor veranda som blir mye brukt på ettermiddagene. Det har vært viktig for oss å være solvendt, men primær beliggenhet, utsikt og energi fra de store vinduene har vært viktigst, sier Flovik. 

Han gir også skryt til utbyggerne bak prosjektet. 

– Det er også viktig å kommentere servicen til Frabene. Dersom det er småting eller om det er noe som må fikses på, så ordner de opp med en gang. Det er en veldig kvalitet i produktene de bruker, men også oppfølgingen om det skulle være noe. En helt eventyrlig god oppfølging. En av grunnene til at vi gikk for dette var også at det er solide byggherrer som står bak, så da er man trygg på at ting blir gjort ordentlig. 

Trykk for å se hvilke leiligheter vi har ledige i Norrøna Boligpark

Del denne nyheten med dine kjente og kjære

Facebook
LinkedIn
E-post
Print