Derfor elsker Ask (2) Norrøna Boligpark

Kooikerhunden Ask (2) stortrives blant to- og firbeinte i Norrøna boligpark. Her viser han oss sine favorittsteder i nærområdet.

Å være ute er livet, synes Ask. Kooikerhunden Ask er en av mange firbeinte som bor i Norrøna Boligpark. Her bor de praktisk talt i Tromsømarka, noe som er perfekt for turglade dyr og mennesker. For Ask betyr det turer i marka flere ganger daglig hele året.

 

Fra enebolig til leilighet

Beliggenheten var avgjørende da Ask, Jan Petter Pedersen og Ulla Normann flyttet fra eneboligen på Kvaløya til ny leilighet i Norrøna. Nå kan far og mor gå og sykle til jobbene sine på KSAT og UNN. Veldig lettvint, synes de. Og med naturen rett utenfor døra ble ikke overgangen altfor stor. 

PRESTVANNET: Bare fem minutter hjemmefra ligger Prestvannet. Her bruker Ask gå tur, snuse rundt og hilse på andre hunder – og noen ganger bjeffe og skremme fuglene litt…

 

Far og mor var litt bekymret for at Ask ikke skulle trives i Norrøna, men Ask fant seg til rette fra første dag. Han elsker å komme seg på tur. Her er Ask og far ute og løper flere ganger i uka. På vinteren går de på ski. Det var fint å gå på tur på Kvaløya, men det er fantastiske turløyper på Tromsøya også.  Her er det mange andre hunder og nye lukter. Spennende, synes Ask.

Vil du bo i Norrøna Boligpark? Se vår boligvelger her

Hundevennlig nabolag

I nabolaget bor det mange hunder. Ask er på hils med de fleste, men Stella, kooikerhunden i inngangen ved siden av, er klart favoritten. En morsom tilfeldighet, synes Jan Petter, siden kooikerhund er en sjelden rase i Norge. 

I Norrøna oppfordres hundeeiere til å skylle av hundene før de går inn i fellesgangen i sameiet. Her er det vannslanger utenfor inngangene og sykkelparkering med dusj. Langs turstiene i området finnes det søppelkasser der hundeeiere kan kaste fra seg posene etter at hundene har gjort sitt fornødne. Det er lett å være både hund og hundeeier når man bor her, synes Ask og Jan Petter.

TURGLAD FYR: Å være ute er livet, synes Ask. Han er masse ute på tur med mor og far, og stortrives i turområdene rundt Norrøna.

Et attraktivt sted å bo

Kveldene i Norrøna tilbringer Ask helst liggende på beina til far eller mor. Han får ikke være i sofaen, men noen ganger sniker han seg opp likevel. 

– Han er en ordentlig koseklump som er litt beskjeden ovenfor fremmede, sier Jan Petter. Venner og kjente tar han derimot gjerne imot.  

Familien har flere venner og tidligere naboer som bor på Norrøna, både firbeinte og tobeinte. Det er et populært område, og det er ikke så rart. Med gode solforhold, fem minutters gange til lysløypa og Prestvannet, en kort spasertur på 20-25 minutters til sentrum og tilsvarende til Jekta Storsenter er Norrøna et attraktivt sted å bo.

LYSLØPYPA: Fem minutter unna Norrøna ligger lysløypa. Her går Ask og Jan Petter gjerne flere turer om dagen. Noen ganger løper de, og på vinteren går far gjerne på ski.
CHARLOTTENLUND: Fotballbanene, klatrestativet, treningsparken, sykkelbanen og løpebanen på Charlottenlund ser kul ut, men de passer nok best for tobeinte, tror Ask.
HUNDEPARK: På Charlottenlund er det en egen inngjerdet park for hunder. Her kan Ask løpe løs, og leke med andre hunder.

 

Vil du bo i Norrøna Boligpark? Se vår boligvelger her

 

Faktaboks

Om rasen: Kooikerhund

  • Kooikerhund er kjent som den hollandske spanielen og har sine røtter fra Nederland. 
  • Har tidligere vært brukt som jakthund på vadefugler og ender. 
  • Kjent for sitt blide, lekne og hengivne lynne. 
  • En aktiv hund som trives med jevnlig mosjon.
  • En hardfør rase som tåler godt både kulde og regn. En god turkamerat i ulike værforhold. 
  • Svært lojal mot dem de kjenner og er glad i. 
  • Kan være reservert overfor fremmede. 

Kilde: Wikipedia

 

Se flere bilder av Ask

 

Previous slide
Next slide

Del denne nyheten med dine kjente og kjære

Facebook
LinkedIn
E-post
Print